Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

«Ούτε στην Ιταλία, ούτε πουθενά...!»

σχόλιο από τον Iasonas Apostolopoulos

Η Τζόρτζια Μελόνι που κέρδισε χθες τις ιταλικές εκλογές προέρχεται από ένα νεοφασιστικό κόμμα και οι βασικές θέσεις της είναι ενάντια στους μετανάστες, ενάντια στα LGBTQ άτομα, ενάντια στο δικαίωμα στην έκτρωση, εν ολίγοις το κλασσικό Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια.

Η συγκεκριμένη κάλεσε δημόσια σε βύθιση του διασωστικού καραβιού, Sea-Watch 3, που διασώζει ναυαγούς πρόσφυγες και σκοπός της είναι να επιστρέφονται όλοι πίσω στα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης. Συχνά μιλάει για ναυτικό αποκλεισμό στα παράλια της Λιβύης.

Όμως, και ο Σαλβίνι ήταν όλα αυτά, αλλά οι πολιτικές του συντρίφτηκαν στην πράξη από 3 καράβια που έσπαγαν τα μπλόκα και από κάποιες χιλιάδες που διαδήλωναν στην Ιταλία.

Οι νόμοι των κλειστών λιμανιών καταργήθηκαν και ο ίδιος από διώκτης προσφύγων και διασωστών τώρα είναι διωκόμενος! Δικάζεται για την απαγωγή 160 προσφύγων και κινδυνεύει με 15 χρόνια φυλάκιση. Άρα το να κλείσουν ξανά τα λιμάνια και να συλλαμβάνουν καπετάνιους δεν είναι και τόσο εύκολο.

Παρόλο που η «αντιμετώπιση του μεταναστευτικού» παραμένει σημαία της Μελόνι, το θέμα έχει ατονήσει στην ιταλική κοινή γνώμη που ανησυχεί πολύ περισσότερο για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια.

Το Μελόνι-Σαλβίνι είναι λυκοσυμμαχία μια και οι δυο ανταγωνίζονται για το ίδιο ακροατήριο. Στην ουσία η Μελόνι έκλεψε τις ψήφους του Σαλβίνι.

Το ευρωσκεπτικισμός είναι για γέλια. Η Ιταλία θα πάρει το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης από την ΕΕ και μπροστά στο μαρούλι τα υπόλοιπα πάνε περίπατο.

Το 2019, ο Σαλβίνι έλεγε θα μας βυθίσει σε μια βδομάδα.

Τώρα, υπάρχουν 14 διασωστικά καράβια στην Μεσόγειο, 3 αεροπλάνα εναέριας έρευνας και αυτοοργανωμένα δίκτυα που συλλέγουν τις κλήσεις κινδύνου από προσφυγικές βάρκες.

Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από κάθε άλλη φορά.

Θα σταματήσουμε ποτέ;

Η απάντηση είναι ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ούτε στην Ιταλία, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου