Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος μετανάστη ξενοδοχοϋπάλληλου στον ΗΣΑΠ Αγίου Νικολάου

Ρατσιστική επίθεση οργανωμένης ομάδα τεσσάρων ατόμων δέχτηκε ο μετανάστης ξενοδοχοϋπάλληλος Μαμαντού Χατί  την Κυριακή στις 5πμ.

Βγήκε από το σπίτι του για να πάει στο ξενοδοχείο όπου εργάζεται και όταν έφτασε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Αγίου Νικολάου του επιτέθηκε μια ομάδα τεσσάρων ατόμων οι οποίοι φορούσαν όλοι μαύρες κουκούλες(φούλφεϊς). Οι δύο στάθηκαν μπροστά του, ο ένας κρατώντας μαχαίρι και ο άλλος ψαλίδι. «Σταμάτα» του φώναξε ο ένας. Άλλοι  δύο τον έπιασαν από την μπλούζα από πίσω και τον έριξαν κάτω. 

Του άρπαξαν το πορτοφόλι και το κινητό του και του φώναξαν «Μαύρε πήγαινε πίσω στην χώρα σου!

Η επίθεση έληξε γρήγορα με την ρατσιστική ομάδα να τρέχει  να κρυφτεί όταν βγήκαν επιβάτες από τον σταθμό και πλησίασαν για να τον βοηθήσουν να σηκωθεί.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις στην περιοχή δεν συμβαίνουν πρώτη φορά. Εργάτες από το Μπαγκλαντές έχουν καταγγείλει επιθέσεις στην ίδια περιοχή.

Σε προεκλογική περίοδο και με την  η δίκη της Χρυσής Αυγής να ξεκινά ξανά τα φασιστοειδή κάνουν ξανά τις εμφανίσεις τους στις γειτονιές με επιθέσεις. Το δρόμο τους στρώνει η ίδια η κυβέρνηση που κάνει πλάτες στους φασίστες, ανοίγει την πόρτα για συνεργασίες με τους Βελόπουλους ενώ με το πιο κραυγαλέο τρόπο νομιμοποιούν την εκλογή της φασίστριας Μελόνι στην πρωθυπουργία της Ιταλίας.

Το εργατικό κίνημα και η νεολαία έχουν την δύναμη να τσακίσουν την φασιστική απειλή και να βάλουν τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις στις γειτονιές. Με αυτήν τη δύναμη στείλαμε τους χρυσαυγίτες στη φυλακή και θα τους στείλουμε ξανά.

Όλοι, όλες και ολ@ στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 28/9 8.30πμ στο Εφετείο, μέρα συνέχισης της δίκης της Αυγής.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου