Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Ο Μητσοτάκης συνένοχος για τους πνιγμούς προσφύγων σε Λέσβο και Κύθηρα. Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 7/10, Εφετείο 9 πμ

Ο Μητσοτάκης είναι συνένοχος για τους πνιγμούς δεκάδων προσφυγισσών και παιδιών στη Λέσβο και στα Κύθηρα.

 Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 7/10, Εφετείο 9 πμ 

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων από πνιγμούς προσφύγων και προσφυγισσών στη Λέσβο και τα Κύθηρα.

Η νέα σοδειά πνιγμένων στη Λέσβο με τουλάχιστον δεκαέξι γυναίκες προσφύγισσες και ένα παιδί και δεκαπέντε πρόσφυγες στο ναυάγιο σε βράχια στα Κύθηρα είναι ένα φρικιαστικό έγκλημα με συνενόχους και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, τον Μητσοτάκη και τον Ερντογάν.  Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει την ενοχή του για τους πνιγμούς των γυναικών στη Λέσβο, γυναικών που έχουν υποστεί βιασμούς, βασανισμούς και διώξεις. Αντί για άσυλο τους μοιράζει φέρετρα.

Χέρι-χέρι, η λυκοφιλία Μητσοτάκη-Ερντογάν έχει μετατρέψει την κοινή συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του 2016 σε μηχανισμό δολοφονικής αντιμετώπισης των προσφύγων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους πολέμους, τις δικτατορίες και την πείνα στις χώρες καταγωγής τους. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ αναζητά άλλοθι στον Ερντογάν, ενώ με τον φράχτη στον Έβρο, τις χιλιάδες επαναπροωθήσεις, τη FRONTEX και το ΝΑΤΟ περιπολούν και σπρώχνουν στα χέρια των δουλεμπόρων τους πρόσφυγες, οι οποίοι βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές τους με τις μετακινήσεις με καρυδότσουφλα προς τον επικίνδυνο θαλάσσιο δρόμο της Ιταλίας και σε μέρες με θαλασσοταραχή. 

Από που μπορούν να μπουν στην Ελλάδα και την Ε.Ε. οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες με τα παιδιά τους για να ζητήσουν άσυλο; Ποιοι είναι οι ασφαλείς δρόμοι για την είσοδο τους στην ΕΕ;  Πόσες άλλες παγίδες θανάτου θα στήσει η ΕΕ και η πρόθυμη κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά των προσφύγων, ανοίγοντας το δρόμο στους φασίστες να μπαίνουν σε κυβερνήσεις όπως στην Ιταλία της Μελόνι;  Στην πράξη,  έχουν καταργήσει το δικαίωμα για άσυλο, μετατρέποντας τη Μεσόγειο σε υγρό νεκροταφείο, όπου τα θύματα της ρατσιστικής δολοφονικής πολιτικής των κλειστών συνόρων έχουν ξεπεράσει τις δεκάδες χιλιάδες. 

Ο σκυλοκαυγάς με τον Ερντογάν για την «εργαλειοποίηση των προσφύγων» και το αίτημα να τηρήσει πιστά τη συμφωνία τους, να καταπατά, δηλαδή, όπως και ο  ίδιος τα δικαιώματα των προσφύγων στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, δεν κρύβει την βαρβαρότητα σε βάρος των προσφύγων όταν φτάνουν στην ελληνική επικράτεια και αντιμετωπίζονται με τις επαναπροωθήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η αλήθεια δεν κρύβεται, έχουν στα χέρια τους το αίμα των προσφύγων που πνίγονται συστηματικά και μεθοδευμένα στο Αιγαίο.

Είναι οι ίδιοι, που αυτές τις μέρες ανακοινώνουν ότι θα πετάξουν στο δρόμο από τις 15 Νοέμβρη χιλιάδες πρόσφυγες, πολύτεκνες οικογένειες, γυναίκες μόνες με πολλά παιδιά, αποτελειώνοντας το πρόγραμμα φιλοξενίας σε σπίτια. Είναι η κυβέρνηση και ο Μπακογιάννης, που με τα ΜΑΤ και τους εκβιασμούς σε βάρος εκατοντάδων ευάλωτων προσφύγων, αναπήρων, μοναχικών γυναικών, επιχειρούν τη ρατσιστική εκτόπιση των προσφύγων του Ελαιώνα. 

Είναι η ίδια  κυβέρνηση που δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί με την Μελόνι, την πρώτη αρχηγό φασιστικού κόμματος μετά τον Μουσολίνι, η οποία προαλείφεται για πρωθυπουργός για να πνίγουν μαζί πρόσφυγες. 

Το δολοφονικό κυνηγητό των προσφύγων έχει γίνει εργαλείο στα χέρια Μητσοτάκη και Μηταράκη για τους βρόμικους ανταγωνισμούς με την Τουρκία για ένα Αιγαίο που θα το λυμαίνονται οι πολεμοκάπηλοι, το ΝΑΤΟ και οι εταιρίες εξόρυξης υδρογοναθράκων, επιτείνοντας την κλιματική κρίση και φέρνοντας τον πόλεμο.  

Τώρα είναι η ώρα για ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, να πέσουν οι δολοφονικοί φράχτες στον Έβρο, να φύγει η FRONTEX και το ΝΑΤΟ, να μπει τέλος στον ρατσισμό και να έχουν πρόσβαση σε άσυλο και στέγη οι πρόσφυγες.

Το εργατικό κίνημα, που ετοιμάζεται για τη Γενική Απεργία, στις 9 Νοέμβρη για να βάλουμε τέλος στη κυβέρνηση της ακρίβειας, της φτώχειας, του ρατσισμού, του σεξισμού και του πολέμου είναι ώρα να δυναμώσει την αλληλεγγύη στην προσφυγιά, τα ταξικά μας αδέλφια και να διεκδικήσει ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά. 

Ολοι και όλες στην αντιφασιστική συγκέντρωση, την Παρασκευή  7 Οκτώβρη, στο Εφετείο στις 9πμ για να μην αφήσουμε τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν να σηκώσουν κεφάλι με το αέρα της Μελόνι και τις ευλογίες της ρατσιστικής πολιτικής Μητσοτάκη που πνίγει προσφύγισσες και πρόσφυγες. 

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΦΩΤΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ STONISI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου