Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Να σταματήσουμε τις φασιστικές προκλήσεις σε δικαστήριο και γειτονιές!

Η δίκη της ΧΑ ξεκίνησε με την Μάγδα Φύσσα σε κατάθεση-καταπέλτη παρά τις φασιστικές προκλήσεις στο δικαστήριο και στις γειτονιές

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! 

Η δίκη της Χρυσής Αυγής προχώρησε, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των δικηγόρων υπεράσπισης να επιβάλουν στο δικαστήριο τις ενστάσεις τους οδηγώντας την σε αναβολή, με την κατάθεση-καταπέλτη της Μάγδας Φύσσα για την δολοφονία του Παύλου: το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής εκτέλεσε εντολές της ηγεσίας και  επιτέθηκε οργανωμένα λειτουργώντας με πειθαρχία ως εγκληματική οργάνωση. Η μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση των συνδικάτων και της νεολαίας στήριξε την Μάγδα απέναντι στις  ασχήμιες του Πλεύρη οι οποίες όμως δεν κρύβουν την αλήθεια ότι με την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι βρίσκονται ξανά με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο.

Ο Πλεύρης επαναλαμβάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, όπου εμφανίζεται ως δικηγόρος του Λαγού, ενός εκ των καταδικασμένων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ενώ στη πράξη χρησιμοποιεί τη δίκη για σόου νομιμοποίησης του ναζισμού. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δώσει όλα τα περιθώρια για την ανασυγκρότηση των φασιστών και η ανοχή της στις ναζιστικές προκλήσεις του Πλεύρη κατά της Μάγδας Φύσσα στο δικαστήριο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αγκαλιάζει τους φασίστες μπροστά στην κρίσης της υιοθετώντας την ρατσιστικής τους ατζέντα. Η ρατσιστική πολιτική των δολοφονικών επαναπροωθήσεων στα σύνορα με την φρίκη των δεκάδων πνιγμένων γυναικών στη Λέσβο και των άλλων προσφύγων στα Κύθηρα, η καταστολή των εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων, ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες να βγάλουν ξανά τάγματα εφόδου στις γειτονιές. Η Μελόνι, η φασίστρια θαυμάστρια του Μουσολίνι προαλείφεται για πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο Μητσοτάκης είναι πρόθυμος στην νομιμοποίηση της, στην πιο χυδαία κανονικοποίηση του φασισμού 100 χρόνια μετα την πορεία του Μουσολίνι στη Ρώμη. 

Αυτή η πολιτική αποθρασύνει τους φασίστες που προχωράνε σε οργανωμένες επιθέσεις όπως την περασμένη Πέμπτη 6 Οκτώβρη έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου. 

Eίναι γνωστό ότι στη περιοχή των Βορείων προαστείων δρα ομάδα-παρακλάδι της PROPATRIA, η οποία είχε επιτεθεί τραυματίζοντας  τον περασμένο Οκτώβρη αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετείχαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ στη πλατεία Ν.Ηρακλείου. Είναι ένα τρανταχτό δείγμα της ασυλίας που απολαμβάνουν οι φασίστες με τις πλάτες της κυβέρνησης και της Αστυνομίας. 

Ενώ , η Αστυνομία γνώριζε από το σχολείο τα ονόματα των δραστών, δεν κινήθηκε να τους συλλάβει εντός του αυτοφώρου. Ο Σύλλογος Διδασκόντων  του 1ου ΕΠΑΛ την ίδια μέρα καταδίκασε την επίθεση αλλά τα λαγωνικά του Θεοδωρικάκου έχουν άλλες προτεραιότητες όπως να χτυπάνε απεργούς της Μαλαματίνα, φοιτητές στα πανεπιστήμια, διαδηλωτές στους δρόμους και γονείς στο Λόφο Στρέφη. 

Η δράση φασιστικών ομάδων όπως της PROPATRIA έχει καταγγελθεί από αντιφασίστες με συγκεκριμένα στοιχεία. Η εισαγγελική έρευνα για την εγκληματική δράση των φασιστών μετά τις επιθέσεις στην Σταυρούπολη, τον Εύοσμο, το Ν.Ηράκλειο, την Παλιά Κοκκινιά είναι ώρα να προχωρήσει.

Η πρόκληση τόσο του ναζιστικού  χαιρετισμού του Πλεύρη όσο και των φασιστικών επιθέσεων όπως στο Μαρούσι δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη.

Απαιτούμε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας να διαγράψει τον ναζιστή Πλεύρη. 

Καλούμε τα συνδικάτα, την αριστερά, τις δημοτικές κινήσεις, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες στις γειτονιές να δώσουμε ενωτικά τη μάχη ενάντια στη φασιστική απειλή με την μαζική παρουσία στο ακροατήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής, με την απάντηση σε κάθε φασιστική επίθεση στις γειτονιές, όπως στο Μαρούσι. 

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου