Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Κάθε πνιγμένος πρόσφυγας, και μια δολοφονία στα χέρια Μητσοτάκη και Ερντογάν που εφαρμόζουν την ρατσιστική συμφωνία με την ΕΕ το 2016

Είκοσι νεκροί πρόσφυγες, η νέα θανατερή σοδειά του βρόμικου ανταγωνισμού Μητσοτάκη-Ερντογάν και της ΕΕ-φρούριο 

Ανοίξτε τα σύνορα, σταματήστε τις δολοφονικές καταδιώξεις των προσφύγων στο Αιγαίο και τον Έβρο

Άλλοι είκοσι πνιγμένοι πρόσφυγες, 300 μέτρα από τις ακτές στην Εύβοια ενώ αγνοούνται άλλοι τριάντα έξι. 

Κάθε πνιγμένος πρόσφυγας, γυναίκα, παιδί είναι μια δολοφονία στα χέρια του Μητσοτάκη και του Ερντογάν που εφαρμόζουν την ρατσιστική συμφωνία με την ΕΕ το 2016, κλείνουν τα σύνορα με φράχτες, την FRONTEX, καταδιώκουν με το Λιμενικό τις βάρκες των προσφύγων,  επαναπροωθούν πρόσφυγες, σκοτώνουν, ξεγυμνώνουν, βασανίζουν. 

Μητσοτάκης και Ερντογάν έχουν αποδοθεί σε μια κούρσα απανθρωπιάς και κτηνώδους ρατσισμού μετατρέποντας το Αιγαίο σε υγρό τάφο για την προσφυγιά. Οι πρόσφυγες είναι τα πρώτα θύματα της πολιτικής ανταγωνισμού της Ελλάδας και της Τουρκίας για τον έλεγχο των ΑΟΖ και των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Ακόμη και η διάσωση των προσφύγων  που θαλασσοπνίγονται έχει μετατραπεί σε αντικείμενο πολεμοκάπηλων εκστρατειών των Λιμενικών σκαφών.  

Η πολιτική της ΕΕ, με τον Μητσοτάκη στη πρώτη γραμμή πλάι στον Ορμπαν και την Μελόνι, προχώρησε πρόσφατα στο ερμητικό κλείσιμο των συνόρων βάζοντας αξεπέραστα εμπόδια στον χερσαίο βαλκανικό διάδρομο και παρέδωσε έτσι στα χέρια των διακινητών  τους κατατρεγμένους πρόσφυγες που επιχειρούν το πέρασμα από τα ταραγμένα νερά της Μεσογείου προς την Ιταλία. Η ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων είναι ο μεγαλύτερος τροφοδότης των διακινητών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκηα αντι για ανθρώπινη υποδοχή, αλληλεγγύη, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες χτίζει φράχτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης, εκτοπίζει τους πρόσφυγες έξω από τις πόλεις κλείνοντας την δομή του Ελαιώνα και προχωράει σε εξώσεις 10000 προσφύγων από τα σπίτια του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. 

Το εργατικό κίνημα που ετοιμάζεται για την μεγάλη Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη, είναι ώρα μαζί με το φοιτητικό κίνημα να δώσουμε ενωμένοι την μάχη για να διώξουμε την κυβέρνηση που θυσιάζει τις ζωές όλων μας για τα κέρδη και δεν διστάζει να παίζει το βρόμικο παιχνίδι του ρατσισμού, πνίγοντάς πρόσφυγες στα σύνορα, για να διασωθεί στις εκλογές συσπειρώνοντάς τους φασίστες. 

Να απαιτήσουμε το άνοιγμά των συνόρων για την προσφυγιά, όπως άνοιξαν για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, να δοθούν άσυλο, χαρτιά, στέγη και δουλειά για όλους.  

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην γενική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ

KΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου