Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Συλλαλητήριο οργής για τη δολοφονία του Καμράν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, Σάββατο 12/10, πλατεία Βικτωρίας 2.30μμ

Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Μοχάμεντ Καμράν απαιτούν ενωτικά δεκάδες φορείς, συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της αριστεράς, συλλογικότητες και κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Καλούν σε συγκέντρωση το Σάββατο 21/10, στην πλατεία Βικτωρίας, στις 2.30μμ και πορεία προς το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα με σταθμό στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπου θα ακουστούν οι φωνές διαμαρτυρίας των συγγενών του μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν.

Καλούν η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα», η Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών στην Ελλάδα, η Κοινότητα Καμερούν, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, το KASAPI Hellas, Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη. Kαλούν σωματεία εργαζόμενων της εκπαίδευσης , των νοσοκομείων, των Δήμων, του πολιτισμού. Φοιτητές και φοιτήτριες, που πραγματοποίησαν δυναμικές εκδηλώσεις στη Φιλοσοφική, το Πάντειο, το ΠΑΔΑ και αλλού. Μαθητές σχολείων της Αθήνας.

Έκκληση απευθύνουν με κείμενο τους οι Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη Μάγγου που δολοφονήθηκε στο Βόλο από αστυνομικούς, ο Νίκος Κωστόπουλος, αδελφός του Ζακ, ο Ιμράν Καμράν, αδελφός του Μοχάμεντ, ο διασώστης Ιάσωνας Αποστολόπουλος. Συνυπέγραψαν πολλοί άλλοι ανάμεσα τους  οι Μάρω Δούκα, συγγραφέας, Γιώργος Τσιάκαλος, ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής ΑΠΘ, ο Λεωνίδας Κοντουδάκης, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη. Συνυπογράφει ο σκηνοθέτης του έργου για τα pusbacks Θανάσης Τριαρίδης και η Mαρία Λούκα συγγραφέας του έργου 18/9, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει:

«Διαδηλώνουμε το Σάββατο σε όλη την Ελλάδα: Αθήνας, πλατεία Βικτωρίας 2.30μμ, Θεσσαλονίκη Άγαλμα Βενιζέλου 12μ , Γιάννενα, Περιφέρεια 12μ, Χανιά, Πλατεία Αγοράς 12μ, Ηράκλειο, Λιοντάρια 12μ, Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία 12μ, Βόλος, Πλατεία Αγίου Νικολάου 12μ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δε μπορεί να σβήσει τα ίχνη των δολοφόνων του μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν, 37 ετών, πατέρα τριών παιδιών που ζούσε και εργάζονταν στη χώρα 20 χρόνια. Οδηγούν άλλωστε στην ίδια κυβέρνηση της ΝΔ, που δολοφονεί από τη Γάζα μέχρι την Πύλο, τα Τέμπη και τα αστυνομικά τμήματα.  

Στις 21 Σεπτέμβρη, ο Καμράν βρέθηκε νεκρός μέσα στο βασανιστήριο του ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα με τραύματα από ξυλοδαρμό σε όλο του το σώμα. Η κατασυκοφάντιση του από την ΕΛΑΣ είναι ασύστολη για να κρύψουν το γεγονός ότι τον κρατούσαν παράνομα χωρίς να μπορεί να επικοινωνεί με την οικογένεια και τη δικηγόρο του για 8 ολόκληρες μέρες ενώ τον συνελάμβαναν ξανά και ξανά για έλεγχο εγγράφων που του τα εξαφάνισαν αφού τα κατέγραψαν ως στοιχεία στην κατοχή του ΑΤ Ομόνοιας όπως και τα κινητά του. Λίγες μέρες μετά την 1η Οκτώβρη, ο μετανάστης Μια Χαλίς, ετών 29, χάνει τη ζωή του, μιάμιση ώρα μετά την σύλληψη του για ένα σπασμένο καθρέφτη περιπολικού στο ΑΤ Ομόνοιας. Βρέθηκε απαγχονισμένος σε κρατητήριο όπου βρίσκονταν άλλοι 11 κρατούμενοι.

Η επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων ενημερώθηκε από την ΚΕΕΡΦΑ για τα εγκλήματα αυτά.

Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης μετέτρεψε το Λιμενικό σε μηχανισμό πνιγμού προσφύγων στα θαλάσσια σύνορα, όπως έδειξε το φονικό ναυάγιο με 600 πρόσφυγες στη Πύλο και τα αστυνομικά τμήματα σε προθάλαμους θανάτου των μεταναστών. Έχουν το θράσος να επιχειρούν να συγκαλύψουν αυτά τα φρικτά εγκλήματα, αναθέτοντας στους δήμιους την ανάκριση! Καμία συγκάλυψη, καμία ατιμωρησία για την ανοικτή λειτουργία ως ρατσιστική εγκληματική οργάνωση ολόκληρων αστυνομικών τμημάτων που μετατράπηκαν σε Αμπού Γκράιμπ και όχι μόνο για μία φορά. Η πολιτική νόμου, τάξης και ρατσισμού οδήγησε άλλωστε στις δολοφονίες του Βασίλη Μανιουδάκη, του Κώστα Μανιουδάκη, του Νίκου Σαμπάνη, του Κώστα Φραγκούλη, του Χρήστου Μιχαλόπουλου αλλά και του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο ρατσισμός, οι δολοφονίες στα σύνορα και τα ΑΤ και η ισλαμοφοβία πάνε χέρι-χέρι με την υποστήριξη της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και της εισβολής στο Λίβανο από το ρατσιστικό απαρτχάιντ του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ. Είναι το εργαλείο για να εκτραπεί η οργή των εργαζομένων και της νεολαίας για την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την φτώχεια και τις άγριες περικοπές στην παιδεία και την υγεία ενώ την ίδια ώρα σπαταλάνε δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, φράχτες και ρατσιστικό κυνηγητό στα σύνορα και τις γειτονιές.

Είναι οι πολιτικές με τις οποίες η ΝΔ απλώνει χέρι συνεργασίας στην ακροδεξιά και τους φασίστες στην Ευρώπη και την Ελλάδα, καλώντας ακόμη και τον εκλεκτό της Λεπέν στο Φόρουμ Δημοκρατίας και χειροκροτώντας την πρωτοβουλίας της φασίστριας Μελόνι να φυλακίζει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αλβανία.

Καλούμε τα συνδικάτα που απεργούν αυτές τις μέρες και την νεολαία στα πανεπιστήμια και τα σχολεία να μπουν δυναμικά στη πάλη για να τσακίσουμε τον ρατσισμό της κυβέρνησης, που ανοίγει το δρόμο στην ακροδεξιά, για να  τιμωρηθούν οι δολοφόνοι μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα και την Πύλο, για σύνορα ανοιχτά και χαρτιά για την προσφυγιά.»

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου