Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Κανονικά η αντιφασιστική διαδήλωση στο Ν. Ηράκλειο, παρά την αστυνομική-κυβερνητική απαγόρευσή της

Την αστυνομική απαγόρευση της αντιφασιστικής διαδήλωσης που διοργάνωναν οργανώσεις της αριστεράς και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες την Τρίτη 25 Ιούνη στην Πλατεία ΗΣΑΠ του Νέου Ηρακλείου, καταγγέλλει η τοπική ΚΕΕΡΦΑ με ανακοίνωσή της. Η κινητοποίηση είχε καλεστεί ως απάντηση σε προκλήσεις και επιθέσεις φασιστικών ομάδων στην περιοχή.

Όπως αναφέρει: “Η ΕΛΑΣ με εντολή του Υπουργείου Προστασία του Πολίτη και της κυβέρνησης της ΝΔ, απαγορεύει την αντιφασιστική διαδήλωση γιατί δεν γνωστοποιήθηκε στην αστυνομία και γιατί την ίδια ώρα καλούν σε συγκέντρωση οι φασίστες στο «μνημείο» τους στη Λ. Ηρακλείου. Η ίδια πρόκληση με αυτή της 1η Νοέμβρη του 2023.

Είναι χοντρή πρόκληση για την ΕΛΑΣ και την κυβέρνηση να χρησιμοποιούν και πάλι την «θεωρία των δύο άκρων», ταυτίζοντας το αντιφασιστικό κίνημα με τους φασίστες. Είναι αυτή η «θεωρία» που πλάι στη ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης – Φρούριο δίνει νομιμοποίηση και αέρα στους φασίστες και αυτό το είδαμε στις ευρωεκλογές με τα ανατριχιαστικά ποσοστά της Λεπέν στη Γαλλία, της Μελόνι στην Ιταλία και του AfD στη Γερμανία.

Αυτή την πολιτική του ρατσισμού και των ανοιγμάτων στην ακροδεξιά και στους φασίστες ακολουθεί και η κυβέρνηση της ΝΔ... Η ΚΕΕΡΦΑ κάλεσε τις υπόλοιπες οργανώσεις και φορείς να κρατήσουμε την διαδήλωση στο Ηράκλειο παρά την αστυνομική απαγόρευση. Η πλειοψηφία αποφάσισε αυτή να γίνει στην Πλατεία Σημηριώτη στις 7.30μμ. Η ΚΕΕΡΦΑ θα αναλάβει πρωτοβουλία για μία μεγάλη και ενωτική αντιφασιστική συναυλία και διαδήλωση στο Ηράκλειο, μέσα στον Ιούλιο, δίνοντας το μήνυμα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ!”.

Παρά την αστυνομική-κυβερνητική απαγόρευση, η αντιναζιστική συγκέντρωση και διαδήλωση, πορεύτηκε φωνάζοντας δυνατά, ότι ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΘΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ ΤΡΕΦΕΙ Λ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ. Μαζική ήταν η συμμετοχή φορέων και συλλογικοτήτων της Νέας Ιωνίας και του Νέου Ηρακλείου. 

Συνεχίζουμε δυναμικά με την οργάνωση της συνέχειας του αγώνα, με νέα συγκέντρωση και συναυλία στο χώρο του θεάτρου στον ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου